slider

de luxe van een prachtig plafond
in 1 dag aangebracht

slider

de luxe van een prachtig plafond
in 1 dag aangebracht

slider

de luxe van een prachtig plafond
in 1 dag aangebracht

is er weer een plafondshow! Klik hier!

Bel 0313 312 101 of:

 

Infrarood plafondverwarming

Stralingswarmte met infrarood plafondverwarming

Warmte in de vorm van straling is een bekend verschijnsel, veel mensen vinden het een fijn gevoel om door zonnestralen te worden opgewarmd. Wat is nu eigenlijk zonnewarmte? Zonnestraling bestaat uit veel verschillende stralingen. De voelbare infrarood is 1 daarvan. Deze kunnen we creëren door middel van infraroodverwarming. Het blijkt dat deze specifieke straling door glas en plafondmateriaal heengaat waardoor deze ons lichaam en alle objecten in de kamer aanstralen en opwarmen. Lucht in contact met de opgewarmde objecten zal eveneens opwarmen. Warmte word naar beneden uitgestraald en het infrarood plafondverwarming systeem is geschikt voor plafondhoogtes tot 3 meter om de vloer vanuit het plafond te kunnen verwarmen.

zonnewarmte - Infrarood plafondverwarming

Het gevoel door de zon te worden opgewarmd.

Klaar voor de toekomst 

In de huidige tijd word gelukkig steeds meer ondernomen om fossiele brandstoffen te vermijden en zo duurzaam mogelijk elektriciteit op te wekken en deze te gebruiken. In de koude Scandinavische landen word infrarood verwarming al vele jaren toegepast en verwarmt men over het algemeen elektrisch. Hoe groter het oppervlak waarmee verwarmt word des te lager de stralingstemperatuur en stralingsintensiteit. Met infrarood plafondverwarming door middel van infrarood plafondfolie gebruiken we een groter oppervlak, groter dan infrarood panelen waardoor we met maximale temperaturen van 35 graden verwarmen. Door het grote oppervlak krijg je een zeer gelijkmatig en comfortabel stralingspatroon. Als hoofdverwarming gebruiken we een grove indicator 30watt per M³ voor woonkamers. Met nieuwbouw kun je deze verminderen met 20%.Wij maken graag kosteloos een berekening voor de benodigde warmte. De reactie van onze klanten: Met Plameco haal je de zon in huis!

Dit zijn de vele voordelen van het infrarood plafondverwarming systeem

*geen onderhoud nodig, het systeem gaat tientallen jaren mee

*na inschakeling is de warmte na enkele minuten voelbaar

*geen lucht- en stof verplaatsing, denk aan allergieën

*geschikt voor renovatie, maar ook voor nieuwbouw

*duurzaam, als de elektriciteit ook duurzaam is opgewekt.

*kostenbesparend, zowel in aanschaf als in verbruik

*onzichtbaar en ruimtebesparend, geen radiatoren meer in huis en de verwarming compleet onzichtbaar achter het plafond(zie foto)

*Als hoofdverwarming in elke ruimte binnenshuis of plaatselijk bij-verwarmen. Boven uw bankstel, eetkamertafel, werkplek of bij het koude raam. Elke wens is mogelijk

installatie infrarood plafondverwarming

voorbereiding infrarood folie

Infrarood plafondverwarming

Resultaat infrarood plafondverwarming onzichtbaar na de montage

Infrarood plafondverwarming

Familie Baack uit Groenlo gemonteerd in 2016. inmiddels 1 van onze ambassadeurs